Does my tank require a frame? - Dendroboard
Dendroboard

Go Back   Dendroboard > Vivariums > Parts & Construction
Register Blogs FAQ Calendar Advertise

Support Our Sponsors
No Threads to Display.

facebook

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 05-09-2014, 02:01 AM
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Does my tank require a frame?

Hi folks,

I am currently building a 24x24x48 inch (length, width, height) glass tank made of quarter inch (6 mm) glass. I don't plan on putting much water in it, I want it to be part land part water, with maybe 10 gallons of water maximum in the bottom.

I am unsure what to do when it comes to frames and bracing however. I am not sure if silicone would be enough to hold the tank together as it is rather tall, although I used an aquarium safety calculator (Aquarium Safety Calculator.xls.xlsx) with my given dimensions and it said that it would be safe even if it was filled with water.

So my question is should I build a wooden frame or a frame of some material?
I cannot find any website that sells frames that will fit a 24x24 inch tank.

If anyone knows anything regarding this subject, or has any advice, it would greatly be appreciated because I really want to get my tank on the go!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 05-09-2014, 04:21 PM
gturmindright's Avatar
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Rochester Hills, Michigan
Posts: 1,044
Thanks: 12
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default Re: Does my tank require a frame?

Scs1200 silicone. Thats pretty tall. Make sure to figure out lighting requirements and cost before the build. I just built the same tank on its side out of the same thickness glass. Its important to make sure the base is on a stable flat surface.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I547 using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Tags
frame, glass, inch, tank, vivarium


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What size Terrarium does a Thumbnail Frog Require? that Frog Guy Beginner Discussion 2 09-08-2012 09:02 PM
Plants that don't require substrate AeroWRX Plants 11 07-30-2011 10:28 PM
Do tadpoles require a water change in their setups? slipperheads Breeding, Eggs & Tadpoles 28 01-05-2009 06:12 PM
Are there darts that require a water/pond area? MikeL Beginner Discussion 9 07-08-2006 04:20 PM
Do fruitflies require light? npaull Food & Feeding 4 06-07-2006 06:20 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 11:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.