Pics won't open on new Mac - Dendroboard
Dendroboard

Go Back   Dendroboard > Miscellaneous > Dendroboard.com Feedback, Help Desk & Questions
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read Advertise

Support Our Sponsors
No Threads to Display.

facebook

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06-20-2017, 02:18 AM
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Northern, NJ
Posts: 174
Thanks: 36
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default Pics won't open on new Mac

Happy Father's Day to me... my 11yr old spilled water on my Mac air and fried it so I bought a new one. Now the pics that show up as question marks that take a few seconds to open don't open on the new Mac. I get the black box with the swirly symbol but it just goes and goes. I'm sure there is a setting that needs to be changed but I don't know which. Any suggestions?

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 06-20-2017, 04:37 PM
jhbenham9's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Western NY
Posts: 40
Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: Pics won't open on new Mac

I have the same issue with my mac... It never happened before but about a week ago the images stopped loading. If you get it to the black screen with the swirls, you ca double click on it and it will open the image in a new tab, that is what I do.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jhbenham9 For This Useful Post:
rjs5134 (06-21-2017)
  #3 (permalink)  
Old 06-20-2017, 09:41 PM
siteadmin's Avatar
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 248
Thanks: 9
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Example link with images that don't load and can you post a screenshot of what that looks like for me?

Are you both using Safari?

Kevin
Reply With Quote
 
  #4 (permalink)  
Old 06-21-2017, 12:05 AM
jhbenham9's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Western NY
Posts: 40
Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: Pics won't open on new Mac




I am using safari. (Not sure if posted that picture correctly)

Here is another picture of what my own post shows up as.


Last edited by jhbenham9; 06-21-2017 at 12:08 AM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 06-21-2017, 02:51 AM
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Northern, NJ
Posts: 174
Thanks: 36
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

When I click the thumbnails this is what I see and it doesn't change from this until I back-page. This is the thread:
http://www.dendroboard.com/forum/mem...18-revamp.html
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2017-06-20 at 9.47.04 PM.jpg (7.9 KB, 45 views)
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 06-24-2017, 11:02 PM
TWI/ASN
 
Join Date: May 2005
Location: Seattle
Posts: 920
Thanks: 1
Thanked 23 Times in 15 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Yeah I'm having the same problem... mods?
__________________
Problems are inevitable. Problems are soluble.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 06-25-2017, 02:30 AM
Scott's Avatar
Mod
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tucson, AZ
Posts: 8,457
Blog Entries: 6
Thanks: 104
Thanked 429 Times in 252 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Unfortunately nothing the Mods can do about it.

VS needs to look into it - and you know how that's been lately.

s
Quote:
Originally Posted by npaull View Post
Yeah I'm having the same problem... mods?
__________________
Join the Southwest Frog Group FB Page!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 06-26-2017, 01:37 AM
TWI/ASN
 
Join Date: May 2005
Location: Seattle
Posts: 920
Thanks: 1
Thanked 23 Times in 15 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Hey Scott, no problem...

But can you clue me in on what VS *is*, and then "how it's been?" I'm actually clueless there (and you've genuinely piqued my interest).
__________________
Problems are inevitable. Problems are soluble.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 06-26-2017, 02:59 AM
Scott's Avatar
Mod
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tucson, AZ
Posts: 8,457
Blog Entries: 6
Thanks: 104
Thanked 429 Times in 252 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

A company that owns a lot of websites, of which we are one.

As to "how it's been" - look a bit farther back on this section.

s


Quote:
Originally Posted by npaull View Post
Hey Scott, no problem...

But can you clue me in on what VS *is*, and then "how it's been?" I'm actually clueless there (and you've genuinely piqued my interest).
__________________
Join the Southwest Frog Group FB Page!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 06-26-2017, 04:49 PM
siteadmin's Avatar
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 248
Thanks: 9
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Quote:
Originally Posted by jhbenham9 View Post



I am using safari. (Not sure if posted that picture correctly)

Here is another picture of what my own post shows up as.

Are you both by chance using Adblocker on your browsers?
If so can you go into the setting and put vertical scope on the whitelist?

If not, have you tested this out on another browser?

Richard.
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 06-26-2017, 08:15 PM
jhbenham9's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Western NY
Posts: 40
Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: Pics won't open on new Mac

Quote:
Originally Posted by siteadmin View Post
Are you both by chance using Adblocker on your browsers?
If so can you go into the setting and put vertical scope on the whitelist?

If not, have you tested this out on another browser?

Richard.
Im not using adblock, but I haven't tested other browsers. This isn't a problem on just this site, happens all over for me.
__________________
Thanks,
Jack
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 06-27-2017, 03:40 PM
siteadmin's Avatar
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 248
Thanks: 9
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Quote:
Originally Posted by jhbenham9 View Post
Im not using adblock, but I haven't tested other browsers. This isn't a problem on just this site, happens all over for me.
OK thanks for letting us know that - gives us more to work with. Is the issue with images you upload that you cannot see or from other members pics? If it's the former, are these images being uploaded from your Mac or are you using a 3rd party hosting site (like PhotoBucket, Flickr, Imgur, etc.)?

See if there's any luck being able to view the images on different browser for testing purposes.

Thanks,
Natalie
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 06-27-2017, 09:48 PM
jhbenham9's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Western NY
Posts: 40
Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: Pics won't open on new Mac

Quote:
Originally Posted by siteadmin View Post
OK thanks for letting us know that - gives us more to work with. Is the issue with images you upload that you cannot see or from other members pics? If it's the former, are these images being uploaded from your Mac or are you using a 3rd party hosting site (like PhotoBucket, Flickr, Imgur, etc.)?

See if there's any luck being able to view the images on different browser for testing purposes.

Thanks,
Natalie
I can't see anyones photos on this board. Sometimes they will pop up and I can see them, but after a few seconds they go to the little question mark. I downloaded chrome and am having the same issues. EDIT: These problems seem to only happen with my own pictures on chrome. Can you, or anyone else see mine?
__________________
Thanks,
Jack
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 06-28-2017, 03:18 PM
siteadmin's Avatar
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 248
Thanks: 9
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Can you post a few images using different methods so we can let you know if we can see them. If you're getting this problem on every site you visit, there might be a software issue with your computer.

Niall
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 07-01-2017, 11:14 AM
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Northern, NJ
Posts: 174
Thanks: 36
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

I am having the same issue as described by jhbenham9. The thumbnails show up for a few seconds and then turn into the "?" as shown in my screen shot. This only happens the 1st time I view it. If I go back a page and then click the link for the same page I only see the "?". If I click home and then the thread title I see the image for a few seconds again.

To the best of my knowledge I am not using an adblocker. In fact I'm a tech-dummy and don't even know what that is. I have a brand new MacAir with nothing added.

This issue is ONLY with Dendroboard in my experience thus far. I have checked everything I can think of in my computer and see nothing that could be changed to fix this, although as I said previously, I am a tech-dummy.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 07-04-2017, 05:47 AM
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Northern, NJ
Posts: 174
Thanks: 36
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

I just added a thread with a pic and the thumbnail turns into a "?" after a few seconds even when I preview the post before submitting...

This issue is making Dendroboard significantly less interesting since I can't view most of the pics. My bet is it has something to do with the latest version of Mac OS. I wonder how many others just leave without wasting their time investigating this.
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 07-04-2017, 06:51 PM
siteadmin's Avatar
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 248
Thanks: 9
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Tested with my iphone and on a mac, and not able to recreate this as of yet.

Lets get more specific. Can you tell me what version of iOs and Safari you are running?

Kevin
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 07-04-2017, 09:09 PM
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Northern, NJ
Posts: 174
Thanks: 36
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

MacOS Sierra version 10.12.5

Safari version 10.1.1(12603.2.4)
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 07-05-2017, 04:04 PM
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 378
Thanks: 7
Thanked 59 Times in 35 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Quote:
Originally Posted by rjs5134 View Post
MacOS Sierra version 10.12.5

Safari version 10.1.1(12603.2.4)
Could you also provide us with examples of the images you cannot see? Also, have you by chance already cleared your cache/cookies and refreshed the page

Thanks for your patience and understanding.

Cheers,
Natalie
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 07-06-2017, 02:32 AM
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Northern, NJ
Posts: 174
Thanks: 36
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

On June 20th at 9:51 I posted an example. Do you need more?

What do you want me to clear from my cache? This is a brand new Mac air. The 1st day I turned it on I had this problem.
Reply With Quote
  #21 (permalink)  
Old 07-06-2017, 06:46 PM
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 378
Thanks: 7
Thanked 59 Times in 35 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Quote:
Originally Posted by rjs5134 View Post
On June 20th at 9:51 I posted an example. Do you need more?

What do you want me to clear from my cache? This is a brand new Mac air. The 1st day I turned it on I had this problem.
Sometimes when you see the image loading, click on it seems to kick it into gear and make the image appear right away. Did you give that a try? For future reference, when we request for examples we are asking for the links to the threads/posts containing images that are not appearing for you. This makes the process flow a lot smoother.

We can guide you on how to clear your cache and cookies on your Mac but I don't want to assume that you are using Safari - which browser are you using?

Thanks for your patience and understanding.

Cheers,
Natalie
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old 07-06-2017, 08:09 PM
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Northern, NJ
Posts: 174
Thanks: 36
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Natalie,

I appreciate your efforts but this is getting pretty frustrating so I hope you understand if my comments sometimes sound a little short. With that said, on July 4th I posted the version of Safari I am using so, yes, you can assume I'm using Safari. In addition, my original post tells you that when I click the thumbnail I get the swirling symbol but the pic never loads. If I don't click the thumbnail it turns into a question mark after about 2 seconds. Also, on June 20th I posted a link of a thread that I had this problem with. It happens with ALL threads with thumbnails. If you'd like me to link more, I will, but you can pick any one on this site, they all react the same way. If you look back in the thread you will see ALL of the information you are asking for.

As I said, my cache is not the issue as this problem existed from the 1st time I logged onto DB with this brand new computer. In fact DB was among the 1st 3 or 4 sites I logged onto on Father's Day when I bought the computer.

The people at the Apple Store say there is no settings on my computer causing this.

Interestingly, if I click <Control> and the mousepad on the thumbnail or "question mark" it gives me several options. If I click open in a separate window or tab the pic opens. Double clicking doesn't work for me as jhbenham9 suggested. I guess this helps but is still a PITA. If this company doesn't want to fix I can always go elsewhere.

Thanks, have a good weekend.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to rjs5134 For This Useful Post:
Admin_Yungster (07-21-2017)
  #23 (permalink)  
Old 07-20-2017, 05:33 PM
Schlepenslide's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 45
Thanks: 13
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Hey there! I'm experiencing the same thing (pictures loading and then instantly getting a ?) on my iPad Pro, Mac Pro, and (when I tested at work) an iMac with no adblocking or extras. Oddly pics load fine with Safari on my iPhone 6+ & eventually the work iMac which I've somehow forced into using desktop modes. It feels like the website might be recognizing all Safari browsers as mobile by default.

It usually run Safari on my different systems, but even when I tried iPad Chrome and Tapatalk, the same issues kept happening. When I force Dendroboard to restart in a desktop mode on iPad Safari, it still only loads the mobile version.

Are there other ways to force a desktop version on iPad (somewhere in settings, is there a default "always view this way" button)? It's a bit frustrating to not be able to look at pictures and load on my device of choice.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Schlepenslide For This Useful Post:
Admin_Yungster (07-21-2017)
  #24 (permalink)  
Old 07-21-2017, 03:23 PM
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 378
Thanks: 7
Thanked 59 Times in 35 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Hey there,

so it looks like there's an issue with Lightbox (the system/plugin) used to display attachments in threads.
for now we have a short end fix. We can turn off the light box feature and you would be seeing the images in full size without selecting them.
OR you can open the images in a new tab.

Let me know if you would like to turn it off.

Lee
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old 07-21-2017, 08:40 PM
sulli.gibson's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Chicago, Illinois
Posts: 29
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Quote:
Originally Posted by Admin_Yungster View Post

Let me know if you would like to turn it off.
So you have to turn off lightbox on a per user basis? I'm looking to solve this problem as well.
__________________
Sulli

Old account: costaricalvr12
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old 07-24-2017, 04:00 PM
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 378
Thanks: 7
Thanked 59 Times in 35 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Quote:
Originally Posted by sulli.gibson View Post
So you have to turn off lightbox on a per user basis? I'm looking to solve this problem as well.
No, it's an all or nothing option for everyone, sorry for the confusion

Kyle
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old 07-25-2017, 05:24 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: United Kingdom
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: Pics won't open on new Mac

Are we any closer to a solution for this? Its becoming very annoying.

The only way that seems to get around this is if users host pictures externally and copy in the [IMG] [/IMG] codes.
Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old 07-26-2017, 01:40 AM
Schlepenslide's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 45
Thanks: 13
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Quote:
Originally Posted by Admin_Yungster View Post
Hey there,

so it looks like there's an issue with Lightbox (the system/plugin) used to display attachments in threads.
for now we have a short end fix. We can turn off the light box feature and you would be seeing the images in full size without selecting them.
OR you can open the images in a new tab.

Let me know if you would like to turn it off.

Lee
It's awesome that there's a solution! If it doesn't mess up everyone else without our issues, it might be worth a try — lightbox is great, but in the end I think everyone on the board just wants to see pics easily.
Reply With Quote
  #29 (permalink)  
Old 07-26-2017, 04:30 PM
siteadmin's Avatar
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 248
Thanks: 9
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

That's one vote in favour. Anyone got any other opinions before we give it a go?

Kevin
Reply With Quote
  #30 (permalink)  
Old 07-26-2017, 04:57 PM
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Northern, NJ
Posts: 174
Thanks: 36
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

I have no idea what litebox is but I vote we give it a try for a day or two and see what happens.
Reply With Quote
  #31 (permalink)  
Old 07-27-2017, 03:49 PM
siteadmin's Avatar
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 248
Thanks: 9
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Fair enough. Turning it off won't set anything in stone.

From now on, when you select an image to view it larger, it will open up in a new window

Kevin
Reply With Quote
  #32 (permalink)  
Old 07-29-2017, 06:50 PM
Schlepenslide's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 45
Thanks: 13
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Not sure about other folks, but it's *so* much easier to view pictures now. Thanks for listening to us!

The "attached thumbnails" areas will still load and then disappear after a couple seconds with me, but I can click and see the image in a new window instantly. I'm pretty satisfied, and it makes it easier to see all those sweet builds that I've been missing out on.
__________________
UE Mint Terribilis 1.2.0
UE Chazuta Imitator 2.2.1
Hawaiian Locale Mourning Gecko 0.6.10
Reply With Quote
  #33 (permalink)  
Old 07-31-2017, 06:55 PM
siteadmin's Avatar
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 248
Thanks: 9
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Ya that's a Safari bug we haven't been able to get around yet (or an iOs bug. same difference mostly, but I can't remember which is culprit right now)

They are working on that too. Glad this small change is working for you

Kevin
Reply With Quote
  #34 (permalink)  
Old 08-01-2017, 07:45 PM
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Northern, NJ
Posts: 174
Thanks: 36
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

I agree, it is much easier to view the thumbnails now. I do look forward to the day when this is not necessary anymore however.
Reply With Quote
  #35 (permalink)  
Old 08-02-2017, 05:34 PM
siteadmin's Avatar
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 248
Thanks: 9
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default Re: Pics won't open on new Mac

Glad to hear it's working better for you guys. We're continuing to work on the issue, we'll update ye when we know more.

Niall
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
couple viv pics *more pics added* troy b Member's Frogs & Vivariums 2 07-10-2005 09:02 PM
Pics of Exo Terra terrarium (56K warning!) Arklier Parts & Construction 52 07-10-2005 10:50 AM
Sharing pics Reptiledan Member's Frogs & Vivariums 7 02-01-2005 12:07 PM
please post pics of your 29/37 gallon vivs Member's Frogs & Vivariums 25 01-08-2005 01:40 AM
New 110g Vivarium Pics - Vivarium Concepts Built Spar Member's Frogs & Vivariums 9 10-30-2004 04:18 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 04:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.