Dendroboard - View Single Post - Zoo Med t5s??? Questions and help
Dendroboard

Go Back   Dendroboard
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read Advertise

Support Our Sponsors
No Threads to Display.

facebook

View Single Post
  #2 (permalink)  
Old 05-23-2020, 07:18 AM
Kmc Kmc is offline
Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 496
Thanks: 45
Thanked 22 Times in 22 Posts
Default Re: Zoo Med t5s??? Questions and help

The starters always start failing on 'complete kit' units. Always. Double fixtures having the shorted lifespans of all.

You cant blame any bulb unless you have a control fixture to test the bulbs in - all of them.

The T5 you find stuttering may work in another fluorescent fixture. The stock bulbs coming on non-withstanding.

Flo lights also are not always impeccably uniform in manufacture - same make one tube, will often contact better than another same exact model. But I dont think thats what it is. Since the hood has some time on it - pretty sure starter giving out. As they almost always do. You can check for corrosion but its usually the starter.

If you see a grey area on the end of the tube stop testing immediately or you will snuff out the bulb with the irregular surge. And they aint cheap.
__________________
I wouldn't trade my tiny toads
for as many diamonds
because I couldn't.
Reply With Quote
 
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 09:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.